Dari Seksi Jadi Sopan Dalam Sekelip Mata, Fashion Muslimah Mampu Ubah Tanggapan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Dari Seksi Jadi Sopan Dalam Sekelip Mata, Fashion Muslimah Mampu Ubah Tanggapan

” We are all born with a unique genetic blueprint, which lays out the basic characteristics of our personality as well as our physical health and appearance… And yet, we all know that life experiences do change us. “

Making Sure It Doesn’t Happen To You
Date: 28 Nov 2018
Issue No: #4

Jika dilihat dari sudut industry fesyen, semakin banyak rekaan-rekaan baru diperkenalkan yang bukan sahaja menarik minat wanita muslim, namun juga telah menarik perhatian wanita-wanita dari pelbagai budaya lain dan latar belakang agamanya. Kebanyakkan rekaan-rekaan baru ini menyerlahkan kemodenan dari ukur dan potongan baju yang seksi atau kurang sesuai untuk digayakan oleh seorang wanita muslim. Tambahan, budaya dan tanggapan masyarakat di negara kita, banyak mengukur kesopanan seseorang wanita dari pemakaian itu sudah menjadi satu kebiasaan.


“Eh kalau dah pakai macamtu, baik tak payah pakai tudung, eh sexy nya dia tu, tak muslimah langsung la dia tu kan”

Berikut adalah contoh-contoh perbualan dan tangkapan yang dah menjadi kebiasaan masyarakat kita. Ya benar, salah satu ciri-ciri yang melambangkan kesucian seseorang wanita adalah dari keterampilannya. Tidak dinafikan, ini sesuai dengan pembawakan agama yang menekankan tentang penjagaan aurat adalah satu kewajipan yang mulia.

Jadi, ramai yang mula beranggapan bahwa tak mungkin mampu untuk mengenakan dan mencuba rekaan-rekaan terbaru sebegini. Meskipun tertarik, masih ramai yang mempunyai buah persoalan tentang bagaimana untuk seorang wanita muslim memakai rekaan yang seksi tetapi kekal sopan dalam masa yang sama. Sebenarnya, ramai yang ingin cantik dan mencuba rekaan yang seksi sebegini tetapi risau dengan tanggapan masyarakat, terus berkesimpulan, tak mungkin seksi dan sopan boleh datang sekali dan wujud bersama dalam keterampilan seseorang wanita.

Seperti ulat yang akhirnya menjadi rama-rama, kali ini LosraVelda ingin kongsikan, bagaimana anda sebenarnya boleh menggayakan rekaan atau pakaian seksi tetapi kekal sopan dalam masa yang sama. Kami ingin memperkenalkan, Kylie dan Kimberly, antara keluaran terbaru dari LosraVelda untuk anda turut sama miliki rekaan yang sudah banyak digayakan oleh ramai artis-artis di dalam Malaysia yang mampu membuatkan penggemar fashion muslimah kekal cantik, seksi dan sopan tanpa kontroversi.

 

 

 

Kylie StudioKimberly

Sehingga hari ini, sudah lebih kurang 397 pasang/unit sudah pun di booking oleh customer sebelum koleksi baru ini dilancarkan di pasaran secara rasmi pada 27hb Februari ini. LosraVelda turut gembira melihat ramai wanita muslimah kini lebih teruja dengan mempunyai lebih kebebasan dan pilihan termasuk rekaan-rekaan seperti ini.

Lihat size dan warna anda di sini:

Instagram
Catalogue
Facebook
Website

Berdasarkan pengalaman, rekaan sebegini dijual hampir RM150 ke atas untuk rekaan-rekaan sebegini jadi, Kylie dan Kimberly ini mampu menjimatkan perbelanjaan anda dengan hampir RM79. Bagi setiap pembelian dengan hanya berharga

Kylie- Prebooking Price:RM79, Normal Price:RM99

Kimberly- Prebooking Price:RM89, Normal Price:RM119

 Setiap pembelian boleh dikembalikan sekiranya produk yang diterima tidak menepati kualiti seperti yang dijanjikan di dalam maklumat produk dalam website kami, terms and condition apply.

Inspirasi.
Inspirasi.

Empowering Women

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping